Кметовете на Омуртаг и Антоново встъпиха в длъжност
Кметовете на Омуртаг и Антоново встъпиха в длъжност / Борислав Курдов

Днес  кметът на Община Омуртаг Ешреф Ешрефов официално встъпи в длъжност. Това стана след като положи клетва по време на тържественоо заседание на новоизбрания Общински съвет в града. Клетва положиха също общинските съветници и кметовете на кметства.

Заседанието беше открито от областния управител на Търговище Светлин Бонев, който пожела на новоизбраните кметове и общински съветници активна работа за развитието на община Омуртаг и мандат изпълнен с много ползотворни решения и реализирани проекти.

Последва предаването на символите на властта. Досегашният кмет на община Омуртаг Неждет Шабан предаде на новия –Ешреф Ешрефов, огърлицата на местното самоуправление и символичния ключ на града.

Приемайки управлението на общината, Ешрефов благодари на всички за оказаната му подкрепа и обеща пред присъстващите да бъде „безпристрастен и обективен градоначалник, независимо от политическите пристрастия на жителите на Омуртаг”.

В обръщението си към новоизбрания Общински съвет на Омуртаг и кметовете на кметства, Ешрефов ги призова да работят в синхрон и координирано. „Гражданите на Омуртаг ни гласуваха своето доверие, за да вземаме решения от тяхно име. Трябва всички да работим с ясното съзнание за ангажиментите, които сме поели пред тях. От днес нататък, трябва да загърбим личните си и политически различия и да бъдем екипът на Омуртаг, за който на първо място са интересите на нейните жители. Това, което искам да постигнем между законодателната власт - в лицето на общинските съветници и изпълнителната власт - в мое лице и кметовете на кметства, е да работим коректно в името на общото благо, за просперитета на община Омуртаг“, каза още новият градоначалник.

След тържествената церемония, общинските съветници избраха председател на Общинския съвет. След проведено тайно гласуване с 18 гласа за председател бе избран Метин Исмаилов от групата на ДПС. Той застава на този пост за трети пореден път.

След заседанието в знак на добра приемственост новият кмет Ешреф Ешрефов тържествено бе въведен в кабинета си от своя предшественик Неждет Шабан.

Своята първа сесия проведе днес и Общинският съвет в Антоново. Тя бе открита заместник-областният управител на Търговище Йорданка Георгиева. По време на заседанието клетва положиха кметът Танер Али, общинските съветници и кметовете на кметства.

За председател на Общинския съвет в Антоново бе избран Хайредин Мехмедов.