Мустафа Карадайъ
Мустафа Карадайъ / dariknews.bg
Участието на националистите и фашистите във властта е крайно опасно за нашата родина, каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ по време на митинг събора „Свобода, единство, толерантност“ в село Пристое.

ДПС и ДОСТ отново кръстосаха шпаги на празника на Джебел

Оттук ние трябва да заявим, че няма да го допуснем и ще се борим против това, заяви той и добави:

"Затова днес имаме нужда от още по-голяма сила и единство, за да се борим за нашата кауза в нашата родина и целия регион – толерантност, мир, единство и стабилност и сигурност".

Той посочи, че на парламентарните избори „предатели са си служели с лъжи".

пристое
dariknews.bg

"Принудиха някои наши имами да се занимават с политическа дейност. Резултатът от нея е Волен Сидеров, който пали молитвени килимчета, днес да е на власт. Резултатът е и Валери Симеонов днес да е вицеприемиер и крайните националисти да бъдат във властта", каза Карадайъ.

Той заяви, че ролята на духовните лица е в храма и се обърна към Главното мюфтийство да вземе мерки. "В противен случай ние, мюсюлманите, ще вземем мерки срещу Главното мюфтийство", заяви лидерът на ДПС.

Карадайъ: В ДПС сме истински патриоти

Той бе категоричен, че ДПС не е против Турция. "Ние от ДПС винаги сме отстоявали силната демократична светска република Турция на Кемал Ататюрк да бъде член на ЕС", каза Карадайъ.

пристое
dariknews.bg

Карадайъ припомни, че преди 28 години именно в Пристое е започнал демократичният път на България.

"Организираните протест, които тръгнаха от тук, направиха така, че да падне тоталитарния режим и ние 28 години да живеем в демокрация. Тогава излязохме на мирни протести в името на правата, свободите и културата ни. Срещу нас излязоха танкове и автомати, но не ни спряха, защото ни водеше нашата сила - нашето единство", каза лидерът на Движението.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.