Мустафа Карадайъ
Мустафа Карадайъ / БГНЕС
Имаме ясна и изпълнима програма, ще действаме на база ценности и принципна основа. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в ефира на БНТ и допълни, че ще бъдат с избирателите, които са ги подкрепили. Бихме могли да подкрепяме процеси, които са част от нашата политика, но не бихме толерирали участието на крайни националисти във властта.

Карадайъ: Не може да говориш за демокрация, като ограничаваш права

"В ДПС сме истински патриоти, не сме реверни патриоти. Можем да дадем ред примери за последните 27 години. Нито една приоритетна цел за този период не е реализирана без подкрепата на ДПС. От другата страна има едни хора, които имат едни действия, а се определят с патриотични епитети", коментира лидерът на партията.

ГЕРБ и ДПС се разбраха, ще работят като управляващи и опозиция

"В Турция живеят половин милион българи, според референдума, българските граждани в Турция не подкрепиха референдума. Турция има многочислена армия и силна икономика. Процесите там дават отражение включително и в България. Според нас Европа има нужда от светска, демократична Турция, заяви Карадайъ. "Няколко колеги се отказаха от участие в 44 НС, това беше принципен въпрос, приет преди изборите", каза още той.