Часове редов с исторически личности. Така минават занятията на учениците от Професиналната гимназия по земеделие "Стефан Рачински" в Генерал Тошево. Учебното заведние е единственото от своя вид, което е към минстерството на образованието.

Извършен е цялостен ремонт на сградата и двора, но дирекоторът на училището поискал вътрешността да бъде довършена по-различно. Защото има свое виждане за атмосферата в учебните зали.

Една от най-славните битки – тази на Цар Симеон Велики при Ахелой през 10 века, посреща учениците в кабинета по История.

Тя е изобразена върху учебна маса, която е любимата за дванадесетокласника Живомир Недялков. Той и неговите приятели винаги сядат на тази „героична“ маса. 

А освен интересни – образите са и полезни.

Идеята се харесва на учениците.
dariknews.bg


Визуално когато погледнеш всичко , малко по-лесно се запомня, отколкото просто така на листи сух материал, казва Кристин Маринова.

Друга ученичка - Красимира Николова, също харесва образите.

Всички сме очаровани от това как са се получили стаите, защото да стоиш и пишеш върху маса, върху която са изобразени ликове на толкова велики хора- това е нещо невероятно, казва тя.

Много е хубаво, защото когато велики автори са до теб. Ти изпитваш респект първо към тях, после към предмета и някак си – е доста приятно и пишеш и учиш със желание, допълва Вяра Николова.

Освен образите по стените – учениците работят и с образи от активните дъски в училището. Според Даринела Димова, преподавател по БЕЛ, за новото поколение ученици преподаването с тебешир и гъба в ръка вече не е актуално.

Глаголицата обаче – оказва се – е достатъчно актуална, тъй като се вижда почти навсякъде в кабинета по Бъгарски език и литература.

Така научаваме нашите деди как са писали и ни свързва с миналото. И е много интересно и вдъхновяващо, смята ученичката Стела Евтимова.

Подробни карти има и по стените и масите в кабинета по география.

Идеята се харесва на учениците.
dariknews.bg


Идеята за за различните класни стаи е на директора на училището Кристияна Иванова. Още когато е направен цялостен ремонт по прокет на гимназията, тя е имала идея как ще изглежда отвътре.

Ние говорим за великите българи – поети, революционери, историци, но тези велики българи трябва да са до децата, за да влязат в техните сърца. Това е един 4-5 годишен, според мен, ще направим един 5-годишен урок по родолюбие, категорична е Иванова.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.