Изборният ден в Търговищко започна нормално
Изборният ден в Търговищко започна нормално / netinfo

Изборният ден в област Търговище започна нормално. Всички комисии са попълнени, няма закъснения при отварянето на избирателните секции, информираха от Районната избирателна комисия. Тя се помещава в Първо основно училище, където ще се посрещат и обработват протоколите от секционните комисии.  

Избирателите в областта, които имат право да гласуват на евроизборите са 119 456. Общо 264 са избирателните секции. В Търговищка община те са 101, в Поповско - 57, в община Омуртаг - 54, в Антоновско - 41 и в Опака - 11.

Избирателите, които са с увреждания на зрението или на опорно-двигателния апарат и са затруднени да се придвижат до местата за гласуване ще могат да ползват общински автомобил за придвижване до подходяща избирателна секция, след подадена заявка. Това ще става на предварително обявен телефон в местните администрации на общините.

Група "Български документи за самоличност" работи извънредно от 8.00 до 18.00ч. в изборния ден. Удостоверения за гласуване при изгубен, откраднат, повреден или унищожен документ за самоличност се издават след подаване и регистриране на заявление за издаване на лична карта по постоянен адрес на заявителя. За целта е нужно до 15.00 ч. гражданите да подадат лично молба за издаване на удостоверение в ОД МВР-Търговище или в районните управления в Попово и Омуртаг. От 15.00ч. до 17.00 ч. в изборния ден молби се подават само в група "Български документи за самоличност" в ОД  МВР-Търговище. Ще работи и група "Миграция" в дирекцията - от 7.00 до 19.00ч.