Иванчо Димитров е обвинен в умишлено убийство, съсякъл бебето с лопата
Иванчо Димитров е обвинен в умишлено убийство, съсякъл бебето с лопата / netinfo
Срещу 39-годишният Иванчо Стоянов Димитров е повдигнато обвинение по член 115 от Наказателния кодекс за умишлено убийство и му е наложена 72-часова мярка за неотклонение, това съобщи, в интервю за Дарик, наблюдаващият случая прокурор Ася Петрова. По време на разпита пред съдия мъжът е дал подробни обяснения за това как е извършено престъплението и те могат да бъдат третирани като самопризнания, допълни Петрова и уточни, че по случая са назначени съдебно медицинска експертиза и съдебно психиатрични експертизи.

Припомням, че в местността „Под манастира” бе открита само част от тялото – от кръста надолу. По информация на Дарик, останалата част все още не е открита.

По неофициална информация, Иванчо Димитров е съсякъл новороденото момченце с лопата и е изхвърлил двете части на тялото на различни места.

Дарик научи още, че майката на детето – Лиляна е освидетелствана за това, че има психично заболяване. Тя също е била разпитана, но срещу нея не е повдигнато обвинение. Дарик научи още, че майката имадруги 4 деца.

Пред журналисти, по-рано днес, Димитров каза, че бебето се е родило живо, но според него е било много болно. По думите му, 38-годишната майка на детето Лиляна, с която той живее на семейни начала, му е казала да убие новороденото момченце. "Съгласих се, след което го зарових" – заяви Димитров.

Какво каза Ася Петрова за Дарик чуйте в прикачения файл.