Иван Иванов: Оценката за работата на снегопочистващите фирми в Шумен е неадекватна
Иван Иванов: Оценката за работата на снегопочистващите фирми в Шумен е неадекватна / netinfo

„Свидетели сме на едно хаотично посрещане на новата година в Шумен по отношение на зимната обстановка. За съжаление, станахме свидетели и на първия фатален инцидент вчера. Имаше сериозна опасност и за две малки деца", каза народният представител Иван Иванов по време на пресконференция в Шумен по-рано днес. Той определи оценката за работата на снегопочистващите фирми като „неадекватна", а контролът на общинската администрация като крайно занижен. Иванов постави въпроса и за започналите чистки и уволнения в администрацията, и то в началото на новия програмен период, което по думите му е рисков експеримент. Той коментира и отстъпването от основния приоритет на Шумен, а именно чистотата на питейната вода за сметка на намерението за построяване на спортна зала.

По думите му краят на миналата година е бил белязан от сериозни политически трусове и в национален план. „Очаквам сътресения в управляващата коалиция и през тази година, както и предсрочни парламентарни избори", каза Иванов и допълни: „Натрупва се социално недоволство, то ще избухне след либерализиране цената на електричеството, тъй като свободният пазар е непредсказуем. Прогнозите ни са, че сметките ще се завишат драстично, вероятно ще се стигне до повторение на събитията от зимата на 2013 г. Нашият пазар просто не е подготвен за това". Според Иванов в една подобна ситуация БСП ще бъде разпозната като единствена алтернатива на случващото се.

Годината беше трудна както за БСП, така и за останалите политически партии. Събитията бяха непредсказуеми, надали някой си е представял всичко, което се случи, в това число войните в Сирия и Украйна и редицата проблеми, които произхождат от тях. Създаде се и стрес по време на местните избори. За щастие, той постепенно се преодолява. Така пък областният председател на БСП Тодор Тодоров коментира изминалата 2015 г.

Той допълни, че основното, което предстои да се случи, е провеждането на отчетно-изборната кампания, чиято идея е да даде старт на новите виждания и организация на партията. Това ще стане в месеците от февруари до май. Тодоров обясни още, че кампанията ще започне именно с обновяване на областните и общинските организации. Той заяви, че основни приоритети за тях ще останат доходите на гражданите и заетостта като най-сериозни проблеми на областта. „Има механизми, чрез които тези процеси могат да се управляват", каза Тодор Тодоров и увери, че ще бъдат „градивна" опозиция.

Иван Иванов: Оценката за работата на снегопочистващите фирми в Шумен е неадекватна
netinfo

В края на пресконференцията беше разчупена и баница с новогодишни късмети. На Иван Иванов се падна „Стига ти тая награда, парата на теб се пада", а на Тодор Тодоров: „За теб ще е веселие, това ще е нормално ежедневие. Ще се редят купон подир купон, от теб се чака да им даваш тон".