Информационни центрове за европейските фондове ще бъдат изградени в страната
Информационни центрове за европейските фондове ще бъдат изградени в страната / netinfo
Информационни центрове, чрез които да се предоставя информация за европейските фондове и програми и възможността за усвояване на средства, ще бъдат създадени във всички областни градове в страната. Това заяви в Шумен Илияна Йотова, член на Европейския парламент. До момента такива центрове са открити в София, Пловдив и Бургас. "Постепенно започваме да разширяваме тази мрежа и съвсем скоро предстои откриването на подобни центрове в Добрич, Монтана и други градове от страната" –допълни Йотова.

Тя и кмета на Шумен Красимир Костов организираха днес провеждането на семинар в Шумен. Форумът бе на тема „Ролята и значението на структурните фондове на ЕС и тяхното усвояване в България”. По време на семинара предприемачи и представители на общини от областта получиха информация за безвъзмездната помощ по оперативните програми.

Лектори на семинара бяха заместник – изпълнителения директор на Държавен фонд „Земеделие” Емил Дърев и Станислав Червенков – старши експерт „Главна дирекция Европейски фондове и програми и проекти” към Министерството на труда и социалната политика.