Хванаха автор на 6 кражби в Топчии
Хванаха автор на 6 кражби в Топчии / Радка Минчева, архив

Полицията в Разград разкри автор на шест домови кражби - съобщиха от ОДМВР-Разград. В част от случаите 32-годишният В.Г. действал сам, а в останалите - в съучастие с други криминално проявени лица.

Електрически радиатор, готварска печка, варел с вместимост 100 литра и три метални кофи отмъкнал крадецът от къща в село Топчии. Помагал му 27-годишният И.Р., криминално проявен и осъждан за кражби. От друга къща в същото село В.Г. отмъкнал нафтова печка и печка на твърдо гориво. При третия набег от навес в къща в Топчии задигнал метална решетка и метален капак за казан. От дома на 47-годишна жена крадецът задигнал печка на твърдо гориво и пружина за легло. Негово дело е и кражбата на 3 пружини за легла, 10 метра оградна мрежа и инструменти от дома 81-годишна старица. От необитаема къща пак в село Топчии В.Г., И.Р. и 37-годишният В.Д. откраднали 2 фритюрника, 20 броя метални тела за луминисцентни лампи и 20 броя метални тръби с различна дължина и цолаж.

Води се разследване за престъпления по чл. 194 от Наказателния кодекс, който предвижда санкция до 8 години лишаване от свобода.