“Грийнфийлд България” спечели и втория имот край Търговище
“Грийнфийлд България” спечели и втория имот край Търговище / netinfo
След кратко отлагане, поради отстраняване на технически неточности в документацията, софийското дружество „Грийн филд” спечели конкурса за продажба на втория общински нежилищен имот от 32 дка в промишлената зона на Търговище, по пътя към Разград. Ще припомним, че същата фирма получи след проведения конкурс друг съседен парцел от 60 дка.

Общо по двете оферти „Грийн филд” ще заплати 1 млн. и 550 хиляди лв. за терените, без ДДС. Според инвестиционния план, трябва да бъдат вложени общо около 9 млн.лв. в рамките на 5 години, и да се разкрият 180 работни места в срок от 5 години след въвеждане в експлоатация.

На по-големия парцел се предвижда изграждане на търговско-административен комплекс от най-висок клас, строителство на четири хипермаркета – за хранителни, промишлени, технически и строителни стоки, паркоместа върху 9 дка. На 150 хиляди лв. възлизат средствата, които ще бъдат отделени за изграждане на инфраструктурата на обекта, отчитайки изискванията за високо качество на настилката.
Съвместно с Община Търговище и съответните институции ще се осъществи озеленяване, градинско обзавеждане и осветление, които ще бъдат на стойност около 50 хиляди лв.

Според инвестиционният план, във втория парцел купувачът ще изгради складови помещения, закрити и открити халета, бензиностанция върху 500 кв.м., паркоместа за ТИР-ове, логистичен парк. Публично-частното партньорство в размер на 15000лв. ще бъде за озеленяване, градинско обзавеждане и осветление.