/ netinfo
23 елхи дари Североизточното държавно предприятие на детски градини, училища и социални домове от град Шумен. Дръвчетата вече са доставени на всички желаещи, за да могат децата да ги украсят преди да излязат в коледна ваканция и да им се порадват.

Наградиха победителите в конкурс ''Екоколеда 2018''

Елхичките са предоставени от ДГС-Преслав и са от видовете ела, смърч и черен бор. От стопанството са зарадвали с коледни дръвчета и децата от детските градини и училищата в старата столица.

За поредна година от СИДП ни подаряват жива елхичка, за което сме много благодарни на директорът на предприятието инж. Веселин Нинов. Повечето деца имат у дома изкуствени коледни елхи и много се радват на дръвчето. Оставяме ги сами да украсят елхичката и да се докоснат до магията на празника, обясни директорът на ДГ „Изворче“ Даниела Димитрова.

Близо 400 рисунки участват в конкурса, посветен на Коледа и Нова година

Преподавателите от детското заведение много държат децата да участват и в залесяване, затова всяка пролет към парка на градината горските от ДГС-Шумен добавят няколко дръвчета, като в засаждането им участват всички деца.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари