/ dariknews.bg

385 деца и ученици се включиха в организирания за втора поредна година от Община Шумен конкурс за детска рисунка, посветена на Коледа и Нова година. Жури от шуменски художници с председател доц. Ростислава Тодорова от Шуменския университет ще излъчи най-добрите творби. Останалите членове на журито са Александър Величков, Петьо Дамянов, Деян Ефтимов и Десислава Златева от Община Шумен.

Деца даряват старчески дом за Коледа

154 са получените рисунки на деца от детските градини, 146 са творбите на децата от 1-ви до 4-ти клас, а учениците от 5-ти до 8-ми клас, участвали в конкурса, са 98. До оценка се допускат само рисунки, а не предварително изработени готови картички.

За пореден път конкурсът предизвика голям интерес. В тазгодишното издание се включиха участници и от други общини освен от Шумен. Творби са получени също и от общините Нови пазар и Попово.

РИОСВ-Шумен ще проведе благотворителен конкурс ''Еко Коледа'' 

С изпратените рисунки ще бъде подредена изложба във фоайето на втория етаж в сградата на Община Шумен. Отличените с първа награда в трите възрастови групи ще бъдат отпечатани като коледни поздравителни картички от името на кмета на община Шумен.

Авторите на отличените творби ще бъдат наградени на специална церемония във фоайето на втория етаж в сградата на общината на 17-ти декември, от 11.00 часа.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.