/ ThinkStock/Getty Images
Двама мъже от Омуртаг бяха признати за виновни и осъдени, заради това че са нападнали екип за спешна помощ. 35-годишният Стелиян и 24-годишният Йордан извършили престъплението на 5 февруари т.г. Тогава фелдшер и шофьор на линейка от Центъра за спешна помощ в Омуртаг посетили болна жена на адрес в града.

На тръгване медицинският екип се натъкнал на своите нападатели. Двамата мъже настоявали медиците да им помогнат да избутат закъсалия им в преспите автомобил. Докато фелдшерът и шофьорът се качвали на линейката, мъжете ги нападнали в гръб.

21 години затвор получи мъж, пребил до смърт гост

Съборили ги на земята и им нанесли побой, заплашвали ги с нож, псували и обиждали. Фелдшерът получил контузия в гръдния кош и последвало посттравматично стресово разстройство, хипертонична криза, силна тревожност. А шофьорът на линейката бил с черепно-мозъчна травма с краткотрайна загуба на съзнанието.

За дръзкото престъпление 24-годишният Йордан ще изтърпи наказание лишаване от свобода 1 година при строг режим. Съдът приведе в изпълнение и предишна негова присъда, с която бил осъден на 2 години лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок.

Съучастникът му Стелиян бе освободен от наказателна отговорност за хулиганството срещу медицинския екип, като съдът му наложи административно наказание - глоба в размер на 2000 лева.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.