Глобяват двойно за непочистен тротоар в Разград?
Глобяват двойно за непочистен тротоар в Разград? / netinfo
Незаконосъобразен е тексът в Наредба №11 на община Разград, според който между 50 и 400 лв. се глобяват собственици на имоти, непочистили от снега тротоарите пред тях. Това заяви председателят на Временната комисия за обследване на причините за кризата със снегопочистването и сметоизвозването в Община Разград Тодор Димитров. По думите на съветника от ГЕРБ тротоарите са публична общинска собственост и ангажимент на местната управа е да осигури кой да ги почисти. Община Разград има договор за това с фирма “Шеле-България” – каза Димитров. Той се ангажира да внесе в местния парламент промяна в нормативния документ, която да изчисти противоречието.

От 1 до 5 януари изразходвахме целия обем от годишния бюджет за зимно почистване. Това съобщи управителят на фирма “Шеле-България” Христо Георгиев пред членовете на Временната комисия. 36 000 лв. са изхарчени за почистване на снега.

Две санкции за неспазване на поставената обществена поръчка са наложени на фирмата – отчете зам.-кметът Любомир Цонев. Глобите са по 500 лв. Трябвало е да се съставят повече констативни прокотоли за несправяне с работата – констатираха съветниците и решиха да препоръчат на местната управа да въведе по-строг контрол по договора за снегопочистване и сметоизвозване. В писмен вид решението си местните парламентаристи от Временната комисия ще оформят на заседание на 29 януари.