ГЕРБ, ДПС и “Обединени за Търговище” са коалиция в местния парламент, смятат от БСП
ГЕРБ, ДПС и “Обединени за Търговище” са коалиция в местния парламент, смятат от БСП / netinfo
Днес представители на групата на БСП в Общински съвет в Търговище дадоха пресконференция по повод решенията, които се вземат на последните няколко сесии. Такива срещи с медиите ще има след всяко заседание на местния парламент, увери Ивайло Първанов, с цел обществеността да е наясно с позицията на партията по разглежданите проблеми.

Според председателя на групата Диян Дечев, БСП подкрепя всичко, което е в полза на гражданите на Търговище и ако интересите им са застрашени се търси най-правилното решение. Той изрази мнение, че ГЕРБ, ДПС и “Обединени за Търговище” предварително договарят гласуването си на сесията с цел затрудняване на общинската администрация.

“Подобна коалиция е деструктивна, ние сме против нейните действия”- каза още той и добави – “Не приемаме, че като не е направен 12 години пробива “Катрафилов”, който е много важен за града, трябва да чакаме още 12, за да го направим. Досега сме загубили общо 423 хил.лв. от отхвърлени на сесиите предложения. В същото време капиталовата програма на общината изисква минимум 1млн. лв. средства за ремонти на улици и други неотложни дейности.”

Според Дечев, новата коалиция залага на спъването на общинската администрация и кмета, защото той не е издигнатия от тях кмет.