Газифицират пенсионерските клубове в Търговище
Газифицират пенсионерските клубове в Търговище / Диляна Стойчева
Днес в 12.00 часа кметът на община Търговище д-р Красимир Мирев и общинският съветник Ивайло Първанов прерязаха лента в пенсионерски клуб “Дръзновение” в кв. „Запад1”, по повод приключване на вътрешната му газификация. 11 000 лв. са отделени по капиталовата програма на Община Търговище за монтажа на отоплителната система на клуба – за радиатори, тръби и измервателни уреди.

Още 11 000 лв. струва газифицирането на пенсионерски клуб „Стефан Караджа”, който е пред завършване. След дни започва монтажа на газовата система в клуба на ул. „Паисий”. Нейната стойност е 15 300 лв.

Първият газифициран пенсионерски клуб в Търговище бе този, на ул. „Ал. Стамболийски”. Той бе цялостно обновен в края на миналата година.

На символичното тържество днес д-р Красимир Мирев заяви, че амбицията на местната управа е през следващата година да бъдат газифицирани и останалите клубове в града, включително и този на инвалида. Той благодари за подкрепата на местните избори и заяви, че всичко, което е поето като ангажимент, ще бъде изпълнено.

Възрастните хора  споделиха, че се чувстват много уютно в клуб “Дръзновение” и че го наричат помежду си “наш дом”.