Фестивал на хората в неравностойно положение
Фестивал на хората в неравностойно положение / Пресцентър община Попово, архив

По повод 3-ти декември – Международният ден на хората с увреждания, в народно читалище „Иван Иванов -1891” в село Медовина, община Попово, се проведе Първия фестивал на хората в неравностойно положение, под надслов „Да подарим мечта”. Мисията на фестивала е преодоляване на социалната изолация на хората с увреждания, както и повишаването на обществената им значимост и личностното им самочувствие.

В салона на читалището бе подредена изложба от саморъчно изработени предмети на хора с увреждания от Попово и Търговище, която имаше благотворителен характер.

Фестивалът бе открит от кмета на общината д-р Людмил Веселинов и продължи с изпълненията на хората от Защитено жилище в с. Медовина, децата от помощно училище ”П. Берон” филиал Попово и  Интерната в Търговище, Дома за възрастни с умствена изостаналост в селото, както и от центъра за социална рехабилитация и интеграция в Попово

Творческите умения бяха оценявани от жури, а фестивалната програма завърши с награждаване на участниците. Амбицията на организаторите от НЧ „Иван Иванов-1891” е фестивалът да се превърне в традиция.