Един пиян шофьор и един без книжка спипали полицаите за денонощие
Един пиян шофьор и един без книжка спипали полицаите за денонощие / Дарик-Шумен, архив

Водач, седнал зад волана след употреба на алкохол и друг, който шофирал без свидетелство за управление на моторно превозно средство, са били заловени от пътни полицаи в Нови пазар и Велики Преслав. Това съобщават от Областна дирекция на МВР-Шумен.

Около 16:00 часа вчера, край село Тушовица при проверка на товарен автомобил ИФА, пътни полицаи от Велики Преслав установили, че 18-годишният водач шофира без книжка.При направена справка е установено, че младежът веднъж вече е бил наказван за шофиране без свидетелство за управление на моторно превозно средство. Въпреки това той шофирал в едногодишен срок от наказването му за това провинение. Образувано е незабавно производство, а младежът е задържан за 24 часа.

Снощи, малко след полунощ за проверка в Нови пазар, по ул. „Васил Левски" пък катаджии спрели за проверка водачът на лек автомобил „Опел Астра". Служителите на реда го тествали с дрегер. Резултатът отчел 1, 36 промила алкохол в издишания въздух на 40-годишният шофьор от Нови пазар.Водачът е дал кръвна проба за химичен анализ.