/ Деян Герговски
За по-малко от час след получаване на сигнал за джебчийска кражба полицейски служители от Нови пазар установиха и задържаха извършителите. Около 13:00 часа, на 9 юли в полицейското управление в града 68-годишна жена съобщила, че са й откраднали 170 лева, дебитна и лична карта.

Джебчийки с „общ бизнес” задигнаха над 2000 лева от възрастни хора

Докато давала показания в районното управление полицейски служители, които се грижили за обезпечаване на обществения ред в централната част на града при раздаване на пенсии, забелязали две жени със съмнително поведение.

Заострили вниманието си към тях. Изяснили, че се движат между пощата, близка аптека и хранителен магазин. В това време в полицията в Нови пазар бил получен втори сигнал от 76-годишен местен жител, който съобщил, че от задния джоб на панталона му била открадната личната карта и сумата от 207 лева. При проведените незабавни действия в полицейското управление са отведени две жени от Суворово - на 53 г. и на 21 г.  

Схема: Мним полицай обира старци при домашни посещения

Установено било, че са автори на двете джебчийски кражби.
По време на разпита признали и за трета, в която откраднали малка парична сума и лична карта на мъж. Полицейски служители намерили изхвърлените документи и ги върнали на притежателите. Намерената парична сума в двете жени също била възстановена.

Едната от жените е криминално проявена и осъждана за джебчийски кражби, а другата има криминалистически регистрации за кражба. Задържани са за срок до 24 часа в полицейското управление.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари