ДСБ-Шумен: Събранието ни бе проведено според Устава на партията
ДСБ-Шумен: Събранието ни бе проведено според Устава на партията / DarikNews.bg

"Демократи за силна България "-Шумен одобрява и изцяло подкрепя действията на ръководството - се казва в декларация на тъмносините. Тя бе оповестена по повод на появила се информация в медиите относно твърдението на освободения от поста регионален координатор на ДСБ-Шумен Свилен Вълканов, че проведеното събрание, на което бе гласуван вот на недоверие срещу него не е проведено съгласно Устава на партията. Според него шуменската структура на „тъмно сините" трябвало да поеме политическа отговорност за слабите резултати на местните избори.

Ръководството на ДСБ заявява още:

1. В предишния общински съвет имахме един съветник, а сега Коалицията "Демократи за десетият град"" има двама общински съветници, които ще работят за благото на шуменските граждани.

2.  Ръководството на ДСБ-Шумен не е подписвало каквито и било споразумения с ПП "ГЕРБ"- Шумен. Предложението на г-н Иван Капралов да бъде избран за председател на ОбС-Шумен се основаваше на убеждението ни, че той има качества за това.

3.  Регионалното  събрание на ДСБ бе подготвено и проведено според Устава на ДСБ и решенията са легитимни.

4. Демократичността на една партия се състои  в това решенията да се вземат  не чрез медийни изяви на  отделни нейни членове, а в резултат  на дискусии вътре в партията "очи в очи " със своите  съпартийци.