До 20 брутни заплати обезщетение в акумулаторния завод в Търговище
До 20 брутни заплати обезщетение в акумулаторния завод в Търговище / Борислав Курдов
До 20 брутни заплати обезщетение в акумулаторния завод в Търговище
69035
До 20 брутни заплати обезщетение в акумулаторния завод в Търговище
  • До 20 брутни заплати обезщетение в акумулаторния завод в Търговище

Синдикални лидери на КНСБ успяха да постигнат нови договорености с ръководството на акумулаторния завод в Търговище относно размера на обезщетенията на 420 работници и служители, които получиха предизвестия за съкращаване. В началото от фирмата обещаха само по четири брутни заплати, а сега базата за един освободен е 14 брутни заплати. Работници различни категории могат да получат и до 20 брутни заплати. Другото което е постигнато, към брутната заплата да бъдат включени и бонусите за клас, вредност и други, съобщи вицепрезидентът на КНСБ Николай Ненков.

Правителството и лично министърът на икономиката трябва незабавно да анализира случващото се в страната и да получи отговори на въпроса – защо бизнесът бяга от България. Това заяви Васил Яначков – председател СФ „Металици” към КНСБ. Той конкретизира, че освен в Търговище, големи американски фирми закриват производствата си в Ихтиман и в Кърджали.

На пресконференцията на синдикалните лидери, която бе дадена днес в Търговище, стана ясно, че банката, която обслужва работниците и служителите на акумулаторния завод, е блокирала всички овердравти, включително и на тези 120, за които бе заявено че остават на работа след съкращенията. Те ще работят в цеха за производството на акумулатори за подводници.

Подробности от изявлението на вицепрезидента на КНСБ Николай Ненков можете да чуете в приложения аудио файл