Делото срещу бившите разградски полицаи, гаврили се с момиче, продължава през октомври
Делото срещу бившите разградски полицаи, гаврили се с момиче, продължава през октомври / Радка Минчева

Делото срещу бившите разградски полицаи Драгомир Димитров и Анани Велев, обвинени за сексуални контакти с непълнолетно психичноболно момиче и за злоупотреба със служебно положение, ще продължи през месец октомври, реши Варненският районен съд.

На днешното заседание бяха разпитани трима свидетели. В съдебната зала бяха прочетени дадените пред съдия показания на потърпевшата, както и показанията на родственик на Анани Велев, който е транспортирал момичето от курорта Камчия до Попово и впоследствие до Несебър. Съдът не уважи искането на адвокатите на подсъдимите за непосредствен разпит на пострадалата. По време на заседанието бяха предявени още веществените доказателства и секретните материали по делото.

През октомври предстои да бъдат принудително доведени за разпит в съдебна зала трима неявили се до момента свидетели, сред които и бащата на пострадалата. Очаква се тогава да бъдат представени заключенията на вещите лица по назначените експертизи, както да бъдат изслушани обясненията на двамата подсъдими.

30-годишните бивши полицаи Драгомир Димитров и Анани Велев, съответно служители на РУ на МВР в Разград и Лозница, са били командировани и настанени в курортен комплекс "Камчия" през лятото на 2009 г. Според обвинението още от първата вечер на дежурството си двамата не изпълнили служебните си задължения да докладват за установено непълнолетно безнадзорно момиче. В продължение на повече от две седмици полицаите са извършвали сексуални контакти със 17-годишното момиче, които заснели с мобилните си телефони. В резултат на това, че подсъдимите не са докладвали и са опитали впоследствие да прикрият случая, пострадалата е останала в неизвестност за 17 дни. Когато е намерена от близките си, девойката е била със сериозно влошено физическо и психическо здраве.

Димитров и Велев бяха уволнени от полицията в Разград миналия октомври.