Делегацията от побратимения Подолск се срещна с кмета на Шумен Красимир Костов
Делегацията от побратимения Подолск се срещна с кмета на Шумен Красимир Костов / снимка: Община Шумен

Кметът на Шумен Красимир Костов посрещна днес в кабинета си делегация от побратимения Подолск. ГОстите са водени от зам.-кмета на руския град Сергей Горелов и директора на управление „Администрация" Сергей Левчук. Делегацията е в Шумен по повод честването на

135-годишнината от Освобождението на Шумен от османско владичество и приноса на руските воини. В срещата участваха зам.-кметовете Митко Киров, Александър Генчев, Живка Тонева, Седат Кадир, както и секретарят на общината Жечко Жечев.
Сергей Горелов коментира промените в двата побратимени града, настъпили през последната година, като оцени положителната посока, в която те се развиват. Той прояви интерес и към обществено политическите събития в страната и продължаващите протести.

По време на разговора са обсъдени възможностите за обмен на културни делегации. Гарелов предложи ръководствата на двата града да подпишат споразумение към съществуващия договор за обмен на детски групи за летен отдих. Подолск разполага с прекрасна база за общински лагер, където шуменските деца биха могли да почиват. Кметът Костов поиска отсрочка, за да бъде обмислено предложението и да се уточнят финансовите му параметри, тъй като Шумен не разполага с подобна общинска база.

Утре гостите от Русия ще се включат в тържествата по отбелязване на 135-ата годишнина от освобождението на Шумен от османско владичество.