“Да пазим имиджа на България”–призова Евгени Кирилов в Търговище
“Да пазим имиджа на България”–призова Евгени Кирилов в Търговище / netinfo

 

"Изказваме дълбоките си съболезнования  на близките на загиналите при инцидента край Ямбол" - с това започнаха срещата си с журналисти в Търговище настоящият евродепутат Евгени Кирилов, депутатът Румен Такоров и кметът д-р Красимир Мирев. "Ще отделим средства от кампанията ни за евроизбори и ще подпомогнем с тях пострадалите" - допълни Такоров.  Той каза още, че БСП винаги е надмогвала теснопартийните си интереси в дългата си политическа история и винаги е поставяла на първо място България.

Според настоящия депутат в Европейския парламент и кандидат за нов мандат от листата на Коалиция за България Евгени Кирилов, време е да се вземе отношение по два животрептящи въпроса, които опозицията постоянно повдига. "Единият упрек е, че сме изгубили милиарди от Европа, а статистиката е друга, проекти се реализират и средства се усвояват. В първата си година от членството попаднахме в началото на 7 годишния период на планиране, през него се утвърждават оперативните програми, въпреки това вече имаме одобрени проекти за 2 и половина милиарда лева" - каза той. - "Вторият въпрос е, че сме корумпирана държава, но като извадим инфлацията има реален ръст на заплатите и пенсиите с 1/3, държавният дълг е намалял двойно, а фискалния резерв е увеличен двойно. Ако предишните правителства са били по-малко корумпирани, защо не са постигнали такъв резултат. Корупция съществува и с нея трябва да се борим усилено. Затова е създадена Държавната агенция „Национална сигурност", сезират я и представителите на опозицията - това би трябвало да е признание за ролята и.

Кирилов сподели още, че призивът му към всички следващи евродепутати, излъчени от страната ни ще бъде да пазят имиджа на България. "Един евродепутат трябва да защитава европейски каузи, така трупа авторитет и може да отстоява успешно националните " - добави той. Според него, в Европейския парламент трябва да бъдем убедителни и аргументирани, да държим на европейската солидарност, която е помогнала на други страни да получат достатъчно средства, за да повишат стандарта си.

 

http://www.bsp-targovishte.com/