Дарик
Дарик / netinfo
Проблемът с водата в Шумен бе откроен като основен акцент в работата на кмета Любомир Христов - от зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, който е на посещение в града.

Знаем какъв е проблемът, знаем какви са усилията, които се полагат както от местната власт, така и с помощта на държавата. Аз съм убеден, че това, което не е решено с десетилетия, сега ще може да бъде решено. Затова залагаме на тази стабилност и за напред, посочи Цветанов. 

Много са тези, които искат да бъдат алтернатива, но ние знаем, че в Шумен преди Христов имаше 2 мандата на БСП. За всички тези въпроси, които задават, дали имат моралното право да го правят, при положение, че те са управлявали в наш мандат- когато предишният кмет използваше в кампанията си снимки с обекти, които се откриваха с премиера Борисов и подкрепата на държавата, допълни той. 

Бе обърнато внимание и, че има повече инвестиции и работни места в Шумен. Сега проблемът е недостигът на работна ръка и трябва да се акцентира върху това, за да има развитие - както за бизнеса, така и за работниците, каза Цветанов. 

Повече от 95% от обещанията ми в програмата ми са изпълнени, похвали се Любомир Христов.

Цветанов пък отбеляза, че държавата е изпълнила своя ангажимент и е осигурила средствата за Зала Арена Шумен. 

Над 700 млн. лв. се дават за 500 училища и детски градини. Смятам, че това ще е добре и за по-добрата интеграция за ромите, каза още Цветанов. Той коментира и предстоящите евро избори и изрази надежда, че Манфред Деберт да бъде бъдещият председател на Европейската комисия.

За нас е важно в настоящите кампании да говорим повече за Европа и за възможностите, които имаме, когато сме част от силна и обединена Европа, отколкото за това разделение, което някои се опитват да направят в обществото и да ни отклонят от нашия европейски път. За да покажем, че Европа е нашия дом, каза Цветанов.

Цветанов е в града, за среща с членовете в Шуменско. С тях ще се дискутира актуалната политическа ситуация, така и за предстоящите европейски избори. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.