/ iStock/Getty Images
Шуменските полицаи издирват бракониер, съобщиха от пресцентъра на полицията. Екип на Пътна полиция, който осигурявал безопасността на едно от кръстовищата в Шумен, забелязал лек автомобил, който се движи с висока скорост. Водачът минал покрай поста и навлязъл в кръстовище без да спре на знак „Стоп“.

Пътните полицаи тръгнали след него, подали му сигнал, но вместо да спре, шофьорът увеличил скоростта и се насочил към изхода на града. Опитал да избяга по чакълен път, като управлявал с много висока скорост. Направил опит да се върне и да заобиколи служебния полицейски автомобил. В края на гонката, шофьорът скочил и побягнал, полицаите задържали пътуващия в колата 50-годишен мъж от Шумен.

След справка станало ясно, че автомобилът е с прекратена регистрация, а табелите са предназначени за друго моторно превозни средство. Открити били и дърва за огрев. Пътуващият в колата обяснил, че са взети от природния парк „Шуменско плато“. На място били извикани служители на РДГ-Шумен.

Автомобилът е оставен за съхранение при горските. Има данни за самоличността на водача на автомобила, който към момента се укрива. 
БТА