Бойко Борисов откри обновения център на Смядово и нова машина в Алкомет
Бойко Борисов откри обновения център на Смядово и нова машина в Алкомет / netinfo
Бойко Борисов откри обновения център на Смядово и нова машина в "Алкомет"
58330
Бойко Борисов откри обновения център на Смядово и нова машина в "Алкомет"
  • Бойко Борисов откри обновения център на Смядово и нова машина в "Алкомет"

Премиерът Бойко Борисов откри обновеният център на град Смядово, който бе ремонтиран с над един милион лева, отпуснати по евпропроект. "Мисля, че ако се огледаме в площада освен това, което сме направили ние за тази една година, не мога да видя какво е направено в предишните 20. Опитвам се да гледам тази сградата тази освен това което сме направили ние площада и читалището не виждам друго", заяви Борисов.

Министър-председателят посочи, че само България и още три страни в Европейския съюз нямат  нито една спряна оперативно програма. Борисов призова кметовете да внимават как се усвояват европарите и реализират проектите.

След това Бойко Борисов, придружаван от няколко министри откри нова производствена машина в шуменският алуминиев комбинат, която е на стойност 15 милиона евро. Съоръжението, което ще повиши производителността на завода бе официално открито днес в Деня на металурга.

„Радвам се, че когато се създава същинската икономика, когато се произвежда, когато се изнася това са инвестиции, които са много полезни за България", каза Борисов.

Председателят на надзорния съвет на "Алкомет" Фикрет Индже благодари на правителството за подкрепата, която оказва към бизнеса. "Инвестирали сме 65 милиона евро, за подкрепата, която сме виждали в българските държавници винаги благодарим", подчерта Инфже. По думите му, капацитетът на предпиятието ще бъде повишен на 65 000 тона, а оборотът ще достигне 240 милиона евро.

На събитието присъства и посланикът на Република Турция у нас Исмаил Арамаз. Той поиска облекчаване на визовия режим за турските бизнесмени, изграждане на магистрала по линията Шумен-Ямбол и откриване на генерално консулство на Турция в Шумен.