Благотворителна инициатива събра над 23 000 лв. за храма Св. Пантелеймон в Каспичан
Благотворителна инициатива събра над 23 000 лв. за храма Св. Пантелеймон в Каспичан / netinfo

Поредната дарителска инициатива, която завърши с благотворителен концерт, събра 23 377.66 лв. за доизграждане на православния храм "Св. Пантелеймон" в Каспичан.

Концертът, който бе проведен в НЧ "Пробуда" 1928 г. в Каспичан, бе под патронажа на народния представител Ралица Тодорова и Негово Високопреосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит Йоан.

На самото събитие бяха събрани общо 4 560 лв., като от началото на настоящата кампания, която стартира на 22 февруари до вечерта на концерта, по сметката на църковното настоятелство постъпиха 18 817.66 лв., така общата сума надхвърли 23 000 лв. В концертната програма взеха участие даровити деца от Каспичан, фолклорен ансамбъл "Настроение", балет "Грация", смесен хор "Касиана Доместика" с диригент д-р Юлияна Панова. Поздравителен адрес бе получен от Донка Иванова, областен управител на Шумен.

Дарените средства постъпиха от десетки фирми и стотици граждани от общините Каспичан, Нови пазар, Шумен и Варна, от кмета на Община Шумен и общинските съветници от ПП ГЕРБ - Шумен, от кмета на Община Никола Козлево, от председателя на Общински съвет - Нови пазар, от кметове на населените места на Община Каспичан и от общинските съветници от Община Каспичан.

Дарителската акция за изграждане на православния храм в Каспичан стартира през 2012 г. под патронажа на народния представител Ралица Тодорова, като към момента храмът е изграден и измазан отвън и отвътре, поставени са куполите с кръстове, прекарана е ел. инсталация, поставена е дограма. Събраната в този етап от кампанията сума ще постави началото на изработката на иконостаса.