/ БГНЕС
Шофьор остава без книжка за 3 месеца и дължи 1 000 лева заради това, че карал в насрещното на магистрала "Хемус". Той обжалвал наказанието пред Шуменския районен съд, но магистратите потвърдили санкцията, определена от КАТ. 

Причината за забранената маневра била катастрофа с камион, заради която било спряно движението по АМ "Хемус" в района на пътен възел Каспичан на 8 септември м.г. 
 

Камион се обърна на АМ ''Хемус'' при 355 км в посока Варна, движението се отклоняваше (СНИМКИ)


Полицейски екипи спрели движението и обяснили, че трябва да се изчака около 15 минути движението да бъде пуснато отново. Униформените обаче забелязали в края на образувалата се колона автомобили, които правели обратен завой и тръгвали в насрещното движение, за да стигнат до етапната връзка, откъдето да "слязат" от магистралата. 

Сред тях бил и шофьор с великотърновска кола "Алфа Ромео", който бил спрян от полицейски екип. Катаджиите му написали акт за това, че карал в платно за насрещно движение.

камион, магистрала "Хемус"
ОД на МВР - Шумен

Водачът обжалвал в съда, но шуменските магистрати потвърдили акта. В своите мотиви съдът отбелязва факта, че мястото, на което е извършено нарушението се отличава с висока концентрация на ПТП.  Във въпросния участък скоростта на движение е висока, въпреки наложените ограничения, което се явява предпоставка за възникване на катастрофи

Решението подлежи на касационно обжалване пред Шуменския административен съд.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.