Играчите на Шумен загубиха с 4 точки
Играчите на Шумен загубиха с 4 точки / БК
БК Шумен загуби в контрола от представителя на НБЛ – БК Ямбол със 74:78, съобщиха от клуба. Срещата играна в зала „Младост“ в Шумен предложи емоции на зрителите, като през голяма част от мача играта бе равностойна.

Силният отбор на Ямбол все пак показа класата си. Разбира се треньорите на двата отбора изпробваха много ротации по време на срещата, за да придобият представа за силните и слаби страни на отборите си.

Баскетбол: Днес излъчват носителя на Купа "Плевен"

Андрей Иванов и Росен Иванов се включиха в мача и за двата отбора. Първото полувреме двамата играха за Ямбол и затрудниха подобаващо шуменци, а второто полувреме помогнаха на Шумен да се върне в мача и да стои равностойно срещу силния съперник.

Дебют за тима на Шумен направи Антон Диков, който се включи изключително добре и бе в основата на добрата игра на нашия отбор. Антон Диков е опитен баскетболист, той e добре познат на шуменската публика, която често го е наблюдавала с екипа на Икономически университет Варна в годините, когато икономистите печелеха убедително титлата в А група. Диков е от школата на Черно море Варна, играл е още за отборите на Дунав 2007, Шампион 2006 и Видабаскет. Има участие с националния отбор на България при подрастващите. Основната цел, с която Диков е привлечен в отбора е да помогне в развитието на младите шуменски баскетболисти.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.