Баща на третокласник нападна учителка в шуменското НУ Княз Борис I
Баща на третокласник нападна учителка в шуменското НУ Княз Борис I / Дарик-Шумен

Преподавател от шуменското Начално училище „Княз Борис I" е бил нападнат от баща на третокласник. Възпитателката на учениците от 3 „В" клас Камелия Рачева е била ударена днес по обед от мъж, баща на неин ученик. Малко преди това детето се обадило по телефона на баща си и се оплакало, че е било ударено от учителката. Ядосан родителят пристигнал бързо в училището, за да потърси сметка от възпитателката.

Инцидентът станал на стълбите между първия и втория етаж в сградата, като не е ясно как мъжът е преминал през охраната на входа, въпреки, че във фоайето на учебното заведение има табела, която указва, че влизането на родители е забранено.

Баща на третокласник нападна учителка в шуменското НУ "Княз Борис I"
netinfo

Според разказите на деца, които станали свидетели на случката - без да проговори бащата на момчето ударил с шамар учителката и я блъснал в стената.

Цял следобед днес в училището продължиха разпитите на деца от полицаи и служители на „Детска педагогическа стая". От пресцентъра на ОД на МВР-Шумен съобщиха, че работата по случая продължава, като към момента няма задържан.

Баща на третокласник нападна учителка в шуменското НУ "Княз Борис I"
netinfo

Помощник-директорът в училището Илиана Иванова заяви, че нападнатата възпитателка работи от около година в школото, като има над 20-годишен стаж в системата на образованието и до сега не е имала никакви инциденти. „Няма пострадали ученици, учителката се надявам, че също е добре в момента, по-скоро беше уплашена и разстроена", разказа Иванова. По думите й, не е имало насилие от учителката към детето. „Родителят нищо не е казал, просто е нападнал възпитателката без никакви думи от негова страна, бил е ядосан по всяка вероятност, за да реагира така", допълни Иванова.

Сигнал за инцидента е подаден и към „Закрила на детето", от където вероятно също ще извършат разследване.