Автокрос Герман 2008 - Диян Йорданов завърши на три колела
Автокрос Герман 2008 - Диян Йорданов завърши на три колела / Стилиян Тенчев
В десетия старт на бъгистите участието на търговищките пилоти Диян Йорданов и Галин Георгиев бе съпътствано от поредица технически проблеми. Дидо гръмна скоростна кутия в събота и не можа да кара в първия квалификационен тур, а Галин продължаваше да се бори с недозавиването на своята машина появило се още на състезанието в Садина. Въпреки това двамата стартираха добре във финала. Колоната поведе Андрей Колев следван от Диян Йорданов, а претендента за титлата Иван Върбанов успя да се измъкне на трета позиция след първия завой. Само две обиколки по-късно Върбанов поведе, за да не даде шанс на никой да му попречи да завоюва титлата в малкия клас кръг преди края на сезона.

В битката зад него Йорданов след непрестанни атаки успя да изпревари Колев и започна да намалява дистанцията с Върбанов когато скъсано задно ляво колело го прати извън трасето. Дидо успя да завърши на три колела едва осми, а Галин Георгиев пресече финала шести.

При големите в клас до 4000 куб.см. Христо Александров спечели рекордната седма победа за сезона в много трудна битка с куатро машините на мокрото от съботния дъжд трасе. Още в квалификационните турове през таван минаха Анатоли Петков и Владимир Трайков, но и двамата се отърваха без драскотина. Последното за сезона състезание ще се проведе в Русе на 4-5 Октомври.

Класиране в състезанието:

Клас до 1600 куб.см.

1.Иван Върбанов АСК”ТОНИ СТАРТ”- СЕАТ 4Х4

2.Андрей Колев АСК”Старт Н Криводол”- ЯМАХА 4Х4

3.Красимир Шиков АСК”ТОНИ СТАРТ” – ЛАДА

Клас до 4000 куб.см.

1.Христо Александров АСК”Димитров и синове”- ЛАНЧА

2.Димитър Митков АСК”ТОНИ СТАРТ” – МАЗЕРАТИ 4Х4

3.Тодор Герганов АСК”ЕТЪР Рейсинг” – АУДИ 4Х4