Автобусът на „Българе” помете кола, един загина, друг бере душа
Автобусът на „Българе” помете кола, един загина, друг бере душа / Радка Минчева

Тежък пътен инцидент затрудни движението по пътя Разград - Търговище днес следобед. Автобус не спря на знак „Стоп", блъсна кола, чиито шофьор загина на място, спътникът му е в разградската болница с опасност за живота.

Автобусът, причинил инцидента, е собственост на фолклорен ансамбъл „Българе". Танцьорите пътували към Разград за участие в концерт, посветен на Европейската седмица на безопасността на труда. От ръководството на ансамбъла отказаха коментар за инцидента.

Автобусът на Българе помете кола един загина друг бере душа
netinfo

Според информацията от ОД на МВР-Разград катастрофата е станала около 15:00 ч. Автобус „Сетра" не спрял на знак „Стоп" на кръстовището до село Трапище и отнел предимството на „Тойота Корола" с бургаска регистрация, пътуваща от Лозница за Попово. При сблъсъка на място е починал водачът на колата. Самоличността му бе установена няколко часа след инцидента, загинали е 44 годишният фотограф Христо Боцов, той е родом е от Русе, но живеел в Шумен. Боцов е бивш военен, баща на две деца - на 20 и 17 години. Работел е във фотоателие в центъра на Шумен. Спътникът му - мъж на 72-годишни от Шумен - е откаран в разградската болница с множество травми и опасност за живота.

Автобусът на Българе помете кола един загина друг бере душа
netinfo

Кръстовището до село Трапище е сред участъците в Разградско с най-голяма концентрация на пътни произшествия. Осигурили сме засилено полицейско присъствие в определени часове, изготвен е проект за изграждане на пътен възел, но все още няма развитие - обясни началникът на РУ на МВР-Лозница Бисер Стефанов, който бе на мястото на инцидента.