Артистичният директор на театър Мария Филлоти: Пухеният е топ спектакъл
Артистичният директор на театър Мария Филлоти: Пухеният е топ спектакъл / netinfo

„Пухеният” от Мартин МакДона е топ спектакъл в Румъния и има номинация за най-добра режисура – каза по-рано днес Раду Никифор, артистичен директор на театър "Мария Фоллоти" - Браила, част от екипа на който гостува в Шумен. Това е трети спектакъл на Раду Африм, който е най-добрият в страната ни и аудиторията откликва много добре на спектаклите му – каза още артистичният директор.  

Той допълни: "Искам да ви помоля довечера да не гледате външното, красивото, а да потърсите социалното, докато гледате постановката. С този спектакъл режисьорът говори за деца с тежка съдба в семейството, в същото време е пълен с ирония" – обясни Раду Никифор. Проблемът в този спектакъл не пада върху политическото, а по скоро върху фамилното, върху насилието над децата.

Днес директорът на шуменския театър Илия Раев съобщи, че между двата театъра е бил подписан договор за сътрудничество. Той предвижда взаимни размени на режисьори между културните институти от Браила и Шумен, които ще реализират постановки като гост режисьори. Илия Раев допълни, че "Пухеният" на Раду Африм е коренно различен спектакъл от познатия у нас, чийто режисьор е Явор Гърдев.

Представлението ще се игра тази вечер от 19:00ч. на сцената на ДКТ „В. Друмев”.