/ netinfo
Димитър Димитров работил като нерегламентирана агенция за недвижими имоти, купувал и препродавал имоти на социално-слаби
АБВ внесоха сигнал до прокуратурата срещу директора на Социално подпомагане в Попово
98311
АБВ внесоха сигнал до прокуратурата срещу директора на Социално подпомагане в Попово
  • АБВ внесоха сигнал до прокуратурата срещу директора на Социално подпомагане в Попово
Председателят на партия АБВ Румен Петков, областният лидер Йорданка Георгиева и двамата общински съветници на партията в Попово внесоха днес входираха сигнал до окръжния прокурор за сериозни съмнения за нерегламентирани действия на държавен служител на ръководна позиция.

Става въпрос за Димитър Кънев Димитров, който е директор на Агенция „Социално подпомагане” в Попово. Според сигнала на АБВ, Димитров е работил като нерегламентирана агенция за недвижими имоти, като през последните 10 години е придобил и след това продал близо 20 имота.

От АБВ са направили справка в имотния регистър и тя е била впечатляваща със своите 14 листа, каза Йорданка Георгиева. Според нея в справката се вижда, че даденият имот се купува и се препродава след 3 до 5 месеца. „Каква печалба е придобита при тези сделки? Тя декларирана ли е? Платени ли са данъците на всички тези имоти?”, каза още Георгиева.

По смущаващото в случая, според АБВ, е че Димитър Димитров е използвал позицията която заема, обслужвайки социално-слаби хора, за да изкупува жилища на точно такива жители на общините Попово и Опака. „Това е сериозен повод за съмнения за злоупотреба със служебно положение”, каза още Георгиева.

Сигналът си партия АБВ ще изпрати и до Агенцията по социално подпомагане, областният управител на Търговище, Агенцията за борба с корупцията и до НАП.

От АБВ настояват директорът на Агенция „Социално подпомагане” в Попово Димитър Димитров да бъде незабавно отстранен от работа, за да „не пречи на разследването”.

Според данните на АБВ Димитър Димитров е член на партия ГЕРБ и вече на два пъти е уволняван и след това връщан на работа, като винаги е заемал високи ръководни длъжности. Той е общински съветник и председател на групата общински съветници на ГЕРБ в Общински съвет Попово.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.