330 мажоретки от цяла България пристигат на фестивал в Шумен
330 мажоретки от цяла България пристигат на фестивал в Шумен / netinfo

Шумен ще посрещне над 330 мажореки от страната този уикенд. Те ще участват в шестото издание на Националния фестивал на мажоретния танц. Официалното откриване ще бъде пред сградата на Общината в 16:00 часа. Точно 30 минути по-рано отборите ще се строят пред Областната управа и ще преминат по бул. „Славянски" до сградата на Общината, където ще е официалната церемония по откриването на фестивала. След това пред сградата на Общината започва дефилето на мажоретните състави.

В неделя състезателната част на фестивала продължава в спортна зала „Младост". Съставите ще се състезават в трите основни категории - „Традиционал корпус", „Параден корпус" и „Помпони", уточнява ст. експертът в отдел „Спорт и младежки дейности" в Община Шумен Даниел Даулов.

В тазгодишното издание на фестивала ще се изявят над 150 участници от Шумен, сред тях са и отборите на шест детски градини. В края на състезателната част най-добрите ще бъдат наградени. Входът в зала „Младост" е свободен. Организатори на фестивала са Община Шумен и СКХГ „Ритмик".