32 деца от Шумен отиват на състезание по кик бокс в Каварна

СК Шуменскакрепост
СК Шуменскакрепост / СК Шуменска крепост
32 деца от Шумен ще вземат участие в кик бокс състезание в Каварна. Тази неделя там ще се прпведе турнир в стил киклайт контакт за деца във възрастови групи: 7-8 , 9-10, 11-12 и 13-14 години.

Събитието ще се проведе в зала" Олимпиада" и е организирано от Ердоан Демиров, наставник на местния Спортен клуб "Ринг".
 
Освен добиването на опит и самочувствие сред малчуганите, мероприятието цели още популяризирането на кикбокса и повишаване техническата и психофизическа подготовка сред децата, които нямат възможност да участват на рингови дисциплини и все още не са достигнали до подходящата възрастова граница.
 
От СК Шуменска крепост съобщават, че 32 деца ще направят своите първи стъпки в истинската състезателна атмосфера на татамито в черноморският ни курорт и ще тестват своите умения. Те са мотивирани и надъхани за успешни изяви, под ръководството на треньорския екип: Галин Методиев, Християн Тотев, Пламен Борисов и Фахри Фахрединов.
 
Подготовката на толкова много деца бе голямо предизвикателство и за самия клуб. В тяхното обучение се включиха освен утвърденият треньорски щаб на тима и голяма част от активните състезатели на СК '' Шуменска крепост ''.