В ралито стартираха 24 екипажа
В ралито стартираха 24 екипажа / dariknews.bg
31 заявки за участие са подадени за "Рали Стари столици". Това е 49-тото издание на единственото рали в България, което не е прекъсвано никога и не е сменяло името си.

Очакваме голяма конкуренция и силно представяне на участниците, каза директорът на ралито Савко Панайотов. Той допълни, че е трудно да се направи такова състезание, като най-важна е безопасността на зрителите и затова помоли те да спазват инструкциите и да не навлизат на трасето, както и да не стоят на забранени места. 

По-късото трасе прави състезанието по-интересно
dariknews.bg


Общата дължина на ралито е 221 километра, като 81 са състезателни. Те са разделени в 9 етапа. 

Откриването на ралито е в събота от 12.30 часа пред сградата на Община Шумен. В 13.43 тръгва първия автомобил в първия етап - Лозево. Следват скоростните отсечки Пивовара 1 и Пивовара 2.

Първият състезателен ден завършва с етапа на пл. България от 17 часа.
 

Стягат трасето за рали ''Стари столици'' в началото на септември

 

По-късото трасе прави състезанието по-интересно
dariknews.bg


В неделя от 9.25 часа започва етап Ардашес 1 и Новосел 1. След Ардашес 2 и Новосел 2, състезанието завършва с последния етап - Шуменска крепост от 14 часа.

По-късото трасе прави състезанието по-интересно
dariknews.bg


Нашето рали, за разлика от други е с по-късото трасе, но това го прави по-интересно, защото през цялото време на състезанието има интрига, обясни Савко Панайотов и допълни, че в по-дълги състезания, когато се натрупат разлики в първите етапи, темпото спада. Тук до предпоследния етап не е ясно кой ще е победител, допълни той. 

По-късото трасе прави състезанието по-интересно
dariknews.bg


В ралито за трета поредна година влиза етапът на пл. България, а за втори път ще има макадамова отсечка - близо до Ловната хижа. Това според организаторите прави надпреварата по-атрактивна. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари