26-годишен пиян шофьор се наниза на мантинела на пътя Силистра-Шумен
26-годишен пиян шофьор се наниза на мантинела на пътя Силистра-Шумен / netinfo

Бързо производство е започнато срещу 26-годишен мъж, който шофирал в нетрезво състояние и предизвикал пътен инцидент, съобщават от ОД на МВР-Шумен.

Малко след 21:00 часа снощи в дежурната част на областната дирекция бил получен сигнал, че на пътя Силистра-Шумен водач на лек автомобил „Мерцедес" е катастрофирал. На място веднага е изпратен екип. Установено било, че 26-годишният мъж от София пътувал по главния път, близо до община Хитрино загубил контрол над лекия автомобил "Мерцедес Е 230", навлязъл в насрещната лента за движение и се ударил се в крайпътна мантинела. Мантинелата преминала през средата на автомобила, водачът продължил да се движи още няколко метра напред, като изкъртил няколко колчета.

Той не е пострадал. След тест с дрегер било установено, че е седнал зад волана след употреба на алкохол. Тестът отчел 1,99 промила в издишания въздух. Отказал е да даде кръвна проба за анализ. Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. Работата по образуваното производство за престъпление по чл. 343 "Б" от НК продължава.

26годишен пиян шофьор се наниза на мантинела на пътя СилистраШумен
netinfo