23 въпроса ще обсъжда Общински съвет – Търговище
23 въпроса ще обсъжда Общински съвет – Търговище / netinfo
На 26 юни от 9 часа в зала 74 на Община Търговище ще се състои поредната редовна сесия на местния парламент. В дневния ред са включени 23 докладни записки.

Ще бъдат обсъдени промени в Наредбата за условията и реда за установяване на жилищни нужди, настаняване под наем и продажба на общински жилища. Предстои и актуализиране на Наредбата за базисните цени при отдаване под наем на общинско имущество, а също и на тази за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество.

Ще се гласува докладната за откриване на ликвидация на общинско търговско дружество “Охрана, паркинги и терени”, която на миналото заседание бе оттеглена от вносителя. Предложени са също общинска програма за овладяване популацията на бездомните кучета, Програма за енергийна ефективност на Община Търговище и Програма за предоставяне закрила на деца с изявени дарби за тази година.

Последната точка от дневния ред е Приемане отчет за дейността на Общински съвет – Търговище. Заседанията на постоянните комисии започват в понеделник, 23 юни и продължават на следващия ден – във вторник 24 юни.