коронавирус
коронавирус / iStock/Getty Images
33 нови случая на пациенти с коронавирус в България през последните 24 часа. 12 са новодиагностицираните с COVID-19 от снощи, съобщи ген.-майор Венцислав Мутафчийски на брифинг във ВМА.

Освен вчерашните случаи в Кърджали и Хасково, новите пациенти са в Бургас. Там има трима пациенти. Жена на 22 години, която се е завърнала от Англия. С диагноза коронавирус са и деца на 3 и 8 години. Те са контактни лица са на един от лекарите с коронавирус в Бургас, посочи Мутафчийски.

В Пловдив има 4 нови случая, както и софийската инфекциозна болница има още един нов и три амбулаторни случая. Мъж на 57-години е диагностициран с вируса и в Кюстендил.  

Общият брой на заразените у нас е 276 души.

От взетите вчера в МБАЛ -ШУМЕН 12 проби за вирусологично изследване единствено положителна е втората проба на хоспитализирания пациент с доказан COVID - 19. Същият е в много добро общо състояние. Проведено му е лечение с антиоксиданти, муколитици, антиперетици и лекарствени средства  за поддържане на хомеостазата.

Пробите на медицинският персонал, който провежда лечението на пациента е с отрицателни резултати.

Министерството на здравеопазването обяви DMS кампания.

От здравните власти призовават българските граждани, които имат възможност, да бъдат солидарни и да се включат в кампанията, дарявайки 1 лв. чрез изпращането на SMS с текст DMS SOLIDARNOST на кратък номер 17777 за трите мобилни оператора в България (не се удържа ДДС).