11 месеца затвор за ревнивеца, зашил половите органи на приятелката си
11 месеца затвор за ревнивеца, зашил половите органи на приятелката си / netinfo
11 месеца затвор постанови състав на Кубратския районен съд за 45-годишния Тодор Маринов от село Беловец. Присъдата е за нанасяне на средна телесна повреда на приятелката му – 43-годишната Албена Соколова. Преди 10 дни мъжът бе осъден и на 1000 лв. глоба по Закона за домашното насилие.

45-годишният Тодор Маринов от село Беловец се призна за виновен пред Кубратския районен съд и делото срещу него бе гледано по бързата процедура. Обвинението срещу Маринов бе за нанасяне на средна телесна повреда – счупване на челюстта на жената, с която живеел на семейни начала от 13 години. На 17 юли 43-годишната Албена Соколова бе приета в разградската болница, освен със счупена челюст и с множество други наранявания по тялото. През нощта насилникът вързал със синджири ръцете и кратата й, бил я с ремък и стол, след като почти изгубила съзнание зашил половите й органи с шивашка игла и рибарска корда. Използвал е прекъснат шев с възли, обясниха хирурзите, извадили конците. Ревност била причината за насилието.

Състав на Кубратския районен съд постанови за Маринов 11 месеца лишаване от свобода при първоначално строг режим на изтърпяване. Срещу него бе водено дело и по Закона за домашното насилие. Разградският районен съд му наложи глоба от 1000 лв. и едногодишна забрана да доближава дома, местоработата и местата за социални контакти на Албена Соколова.