1 101 семейства ще получат помощи за първокласници
1 101 семейства ще получат помощи за първокласници / netinfo
1 101 са подадените молби в област Шумен за социални инвестиции на деца ученици в първи клас. Всички молби са одобрени, доставени обаче ще бъдат 1118 артикула - спортен комплект, зимно яке, тениски и спортни обувки тип боти. Бройките са повече от подадените молби, тъй като в някои семейства има близнаци и тризнаци първокласници, обясни Галина Дончева, директор на Дирекция „Социално подпомагане”. Най-много са подадените молби в община Шумен – 620 броя.

Сумата от 30 лв., които родителите на първоксласниците трябваше да получат вече са раздадени, в момента тече организация за доставка на облеклата. Избрани са фирмите изпълнители, очаква се на 16 октомври да бъдат доставени спортните обувки тип боти, каза още Галина Дончева. След като доставката бъде получена, обувките ще бъдат разпределени по общини, а директорите на дирекции ще уведомят родителите на първокласниците.

В Шуменско няма фрапиращи случаи, при които родители да са заявили голям номер обувки или дрехи за своите деца, отбеляза още Галина Дончева.