/ iStock/Getty Images
Възрастна жена от град Бяла е поредната жертва на телефонна измама, след като е дала на престъпниците голяма сума пари, съобщиха от полицията в Русе. 

За измамата е подадена информация вчера в районното управление в Бяла. Полицаите установяват, че престъплението е извършено предния ден, като чрез телефонни обаждания измамниците са заблудили жената, че ще помага на органите на реда за осъществяване на полицейска операция.

В Тутракан телефонни измамници откраднаха 4400 лв. от възрастна жена

Тя им предоставя голяма сума пари, като точният размер се уточнява. 

Това е втори случай на телефонна измама в региона в рамките на няколко дни. Възрастна русенка даде в края на миналата седмица около 30 хил. лева в пари и златни накити на телефонни измамници. Жената бе заблудена по същата схема. 

Заради регистрираните нови случаи на телефонни измами от полицията отново призовават гражданите да бъдат бдителни. Необходимо е хората, които имат възрастни близки, непрекъснато да им напомнят как случайно могат да се окажат жертви на този вид престъпление.

От полицията препоръчват да не се дават пари, поискани по телефона от непознат и при подобно обаждане да се сигнализира веднага на тел. 112.
БТА