Възглавници и одеяла раздава Д.О.Б.Р.О. на тираджиите в Русе
Възглавници и одеяла раздава Д.О.Б.Р.О. на тираджиите в Русе / netinfo
Втора акция в рамките на националната кампания „Без ТИР-роризъм в моите почивни дни”, организира от Движението за обновление на българските региони и общини - Д.О.Б.Р.О. В 11.00 часа на паркинга, който се намира в непосредствена близост до ГКПП “Дунав мост”, независимият народен представител и председател на Д.О.Б.Р.О.

Светослав Спасов ще раздава на шофьорите на ТИР-ове, които влизат в България, възглавнички и одеала, с послания да си почиват редовно, спазвайки европейските изисквания, и да не шофират рисковано, като се превръщат в кошмар за движението по пътищата.

Националната кампания „Без ТИР-роризъм в моите почивни дни” стартира в гр. Габрово на 5 октомври. В продължение на 3 месеца ще се проведе национално SMS-допитване, целящо да проучи подкрепата на гражданското общество за предложените от независимия народен представител Светослав Спасов законови промени, с които да се ограничи почасово движението на тировете и останалите камиони с тегло над 12 тона в петък вечер и през почивните дни в градовете и по основните пътни артерии на страната.

Статистиката показва, че голяма част от тежките катастрофи в почивните дни се дължат именно на претоварения трафик. Въпреки наличието на подобно ограничение за тежките камиони в повечето страни-членки на ЕС, тези предложения бяха отхвърлени от управляващато мнозинство в 40-тото Народно Събрание. Резултатите от националния SMS-референдум ще бъдат внесени в парламента и ще бъдат предоставени на президента и премиера, както и на Европейския парламент.

Партньори на Д.О.Б.Р.О. в кампанията „Без TIRоризъм в моите почивни дни” са Дарик радио, в. 24 часа, Нова телевизия и компанията Home for you.