Владо Николов: Логично е да приключа кариерата си, но все още ми се играе
Владо Николов: Логично е да приключа кариерата си, но все още ми се играе / Дарик Русе

Най-логично е да приключа окончателно спортната си кариера. Признавам, че вече трудно издържам натоварването в професионалния спорт,  но все още ми се играе и се справям добре. Това заяви в Русе волейболистът Владо Николово.

„На 19 април ще заседава Международната волейболна федерация, която ще реши дали да извади Русия от надпреварата за Олимпиадата. Не очаквам това наистина да се случи, не би било редно и би било политическо решение. Но ако все пак се случи, България ще има шанс да се бори за Олимпиада. Тогава ако ме поканят в Националния отбор бих се върнал, за да помогна“, коментира Владимир Николов. Той сподели още, че би се върнал да живее в България ако намери подходяща работа, най-вече организационна. „Ако остана в чужбина ще е като треньор“.

Владо Николов е в Русе за първите открити тренировки на волейболно училище "Владимир Николов". То е второто след София, където интересът е голям. В момента там има 16 групи с деца и възрастни от 5 до 50 години. Волейболният камп е насочен към масовия спорт и целта не е да се конкурира с местните клубове. В Русе таксата за участие е наполовина на тази в София /т.е 20 лв./, благодарение на подкрепата на Община Русе.