/ netinfo
Лятото вече е в своя разгар. Мечтаната почивка почти е настъпила, но с топлото време умората започва да надделява над свежото настроение. Как да стимулираме своя организъм и да тонизираме тялото си? Доказано е, че упражнения в порядъка на 20-30 минути сутрин могат да ни заредят с енергия за целия ден.

Как да закалим децата

Ползата от сутрешната физическа активност е известна още от древни времена
. Физзарядката, както са наричали раздвижването преди работа или училище в края на миналия век, допринася за ускоряването на метаболизма, подобрява кръвообращението и концентрацията, зарежда организма с жизнени сили. Лечебни заведения „МЕДИКА“ стартират кампанията „В ТОНУС С МЕДИКА“. Инициативата цели провокиране на сутрешна физическа активност в забързаното ежедневие на русенци.

С развитието на технологиите, ние все по-често пренебрегваме важната роля на движението. Започваме да водим заседнал начин на живот, който от своя страна води до редица заболявания. „Разчупването на черупката“ е свързано с излизане от зоната на комфорт и създаване на нови навици.

80 човека се консултираха с кардиолог пред ДКЦ-2

Добър старт към здравословния начин на живот би била 30-минутна сутрешна гимнастика с плавни движения. В продължение на една седмица от понеделник - 25-ти до петък - 29-ти юни 2018 г. пред ДКЦ-2 (гр. Русе, ж.к. „Здравец-Изток“, ул. Рига № 35), кинезитерапевти ще представят поредица от общо укрепващи организма упражнения. Всички желаещи могат да се възползват безплатно от тонизиращия комплекс сутрешна гимнастика от 07:30 до 08:00 часа без предварително записване.