/ БГНЕС
В момента се изкърпват 8 км от пътя Ветово-Глоджево, а осигурените средства са над 140 000 лв. Предприетите ремонтни дейности, които се очаква да завършат до седмица, са част от мерките за подготовка на пътищата за предстоящата зима.

Предвижда се и изкъпване на участъци от пътя Русе - Цар Калоян - Разград, на път Осенец - Дряновец - Сеново - Глоджево и на път Червена вода - Семерджиево - Ветово - Сеново. Третокласният път Ветово - Глоджево е в недобро състояние, тъй като не е основно ремонтиран повече от 30 години.

Хроничното недофинансиране на пътния сектор в продължение на десетилетия влоши състоянието на третокласната пътна мрежа, какъвто е и този участък. Кърпежите са временно решение, а трайното е основен ремонт на отсечката и такъв ще бъде направен при осигуряване на средства.

В програмата за 2019 г. е планирано да бъдат ремонтирани 13 км от пътя Червена вода - Семерджиево - Ветово - Сеново. Това е участъкът от кръстовището между път Писанец - Ветово и път Ветово-Сеново до кръстовището между път Ветово - Сеново и път в град Сеново.

Пътят от Ветово през Смирненски за Тетово, за който жителите от региона настояват да бъдат ремонтиран, е общински и за него отговаря Община Ветово.