Три нови филиала на детски градини ще приемат още 100 деца
Три нови филиала на детски градини ще приемат още 100 деца / Дарик радио-Русе
Повече от 500 хиляди лева са дадени за ремонт на детски градини и училища, съобщават от общината. Това е два пъти повече в сравнение с предходните години. Наред с ремонтите на кухните на детските градини за превеждането им в съответствие със системата „ХАСЕП” се извършват и традиционните летни строителни работи по възстановяване и обновяване помещенията. В детските градини занималните се пребоядисват и се сменя подовото им покритие, а санитарните възли се обновяват.

За да се отговори на нарасналото търсене на места за новата учебна година Община Русе ще открие три нови филиала на детски заведения. Първият се намира в бл. „Плиска” и е филиал на ЦДГ ”Слънце”. Вторият ще е в бл. „Рубин” и е част от ЦДГ „Чучулига”, в блок „Лом” ще се помещава филиалът на ЦДГ ”Ралица”. В момента помещенията се ремонтират, боядисват и оборудват. Те ще приемат общо около 100 деца. Продължава строителните дейности на новата детска градина зад блока на ул.”Александровска” 97 .

В средищните училища също се извършват ремонти дейности. Обновяват се класните стаи, закупува се новото оборудване и се подготвят за учебната 2007/2008година. Помещенията за раздаване на храна се пребоядисват.