Състезание с радиоуправляеми хеликоптери организират на летището в Щръклево
Състезание с радиоуправляеми хеликоптери организират на летището в Щръклево / netinfo
Спортен модел клуб „Приста” ще бъде домакин на състезание с радиоуправляеми хеликоптери “3DX Bulgaria” , което е част от световно признатия формат “3DX”. Състезание от такъв ранг е първото по рода си в България и ще се състои на 19 и 20 юли на селскостопанското летище край с Щръклево.

Целта е да се даде възможност и стимул на 3D пилотите от цял свят, да подобряват уменията си в 3D пилотажа.Участниците ще изберат да изпълнят 5 маневри от общо 30 избрани за всяка година. Всяка маневра е с коефициент на сложност "К", чрез който се определя необходимия опит за да се изпълни дадена маневра. След това пилотите ще изпълнят 3 минутен полет "свободен стил", в който те ще демонстрират уникален стил на летене според опита, натрупан до момента.

Всички русенци, които са любопитни да станат свидетели на тези уникални полети ще могат да ги наблюдават при пълна безопасност, уточниха организаторите.

3DX Bulgaria стартира от 2008, като началото е на подобни сбирки е поставено през 2007г на мероприятието – „Fun Fly Prista 2007”.